Indtast venligst dit brugernavn eller emailadresse. Instruktioner i nulstilling af kodeord vil blive emailet til dig med det samme.
Nulstil kodeord

Tilbage til loginformular

Bryllup

Et kirkebryllup er juridisk gyldigt på samme måde som en vielse på rådhuset. Er I allerede blevet viet på rådhuset, kan I få en kirkelig velsignelse.

Det skal I huske

I skal have en prøvelsesattest fra kommunen, som I skal aflevere på kirkekontoret. For at få en prøvelsesattest, skal I udfylde og aflevere en ægteskabserklæring. Den kan udfyldes på borger.dk.

Vælg vidner: Da vielsen har juridisk gyldighed, skal der være to vidner til stede. Vidnernes navne og adresser noteres i kirkebogen.

Hvis I vil ændre navn i forbindelse med jeres bryllup, skal I ansøge om det. Hvis navneændringen skal gælde fra jeres bryllupsdag, skal I i god tid inden vielsen sende blanketten "Navneændring på bryllupsdagen" til jeres kirkekontor.

Derpå aftaler man tidspunkt for samtale med den præst, der skal foretage vielsen.