Kirken og COVID-19

opdateret d. 27. oktober

Fra den 26. oktober og fire uger frem lyder det almindelige forsamlingsforbud på maks. 10 personer. Men det forsamlingsforbud er folkekirken undtaget (på nær udendørs aktiviteter, hvis deltagerne ikke sidder ned).

Det skyldes, at forsamlingsforbuddet ikke gælder for arrangementer i kirken eller andre kulturinstitutioner, hvor deltagerne sidder ned, og hvor arrangøren er omfattet af såkaldte sektorpartnerskabsretningslinjer. I folkekirkens tilfælde vil det sige de retningslinjer, som Kirkeministeriet har udarbejdet.

Indtil videre gennemføres gudstjenester og arrangementer stadig i Nørresundby Kirke dog med lidt forandringer, da vi gerne vil give alle mulighed for at være trygge ved at deltage.

Læs yderligere på folkekirkens hjemmeside

Ændringer i Nørresundby Kirke og Kirkens Hus

Menighedsrådet har besluttet grundet de stigende smittetal at undlade servering af mad ved arrangementer i november måned.

Højskoledage:

Højskoledag onsdag 11. november, kl. 10.30 og tirsdag 17. november, kl. 10.30
Per Stig Møller Bit Vejle har desværre meldt afbud.

Vi tilbyder dog et program i stedet af en times varighed om Carl Nielsen.
Klassisk uddannet sanger Theresa Lundquist French er for tiden i praktik som præst  her i Nørresundby. Hun vil fortælle om Carl Nielsen og synge nogle af hans sange.

Jens Erics Musiske Hjørne: Arrangementerne fredag 30. oktober og 27. november gennemføres som planlagt – dog uden fællessang. Der serveres kun vand og kaffe. Deltagerne skal bære mundbind undtagen, når man sidder på sin plads.

Herrens Mark: Aflyst resten af året.

Spaghettigudstjeneste: Gudstjenesten 9. november, kl. 17 med Star Wars gennemføres, men det bliver desværre ikke med spisning efterfølgende.

Krav om mundbind gælder også i folkekirken

Fra den 29. oktober og frem til og med 2. januar 2021 har regeringen udvidet kravet om at bære mundbind eller visir til også at gælde i kultur- og kirkeinstitutioner.

Når du besøger eller deltager i en aktivitet i folkekirken i et lokale med offentlig adgang (for eksempel Allehelgensgudstjeneste), skal du overholde det gældende krav om brug af mundbind.

Du skal have tildækket mund og næse ved brug af mundbind eller visir, når du går ind og ud af lokalet, og når du bevæger dig rundt i lokalet.

Kravet gælder ikke, når du sidder ned eller knæler under aktiviteten. Heller ikke når du som led i en kirkelig handling kortvarigt rejser dig op, for derefter at sætte dig ned igen på samme plads.

Børn under 12 år er undtaget kravet om mundbind i folkekirken.

Kravet om mundbind gælder ikke for præster og andre forkyndere eller ansatte og frivillige, som hjælper til under ceremonien.

Kravet gælder heller ikke deltagere, som har en central rolle i den konkrete ceremoni, for eksempel:

• Dåbsbarn/-forældre og faddere, når dåbshandlingen finder sted
  • Konfirmander
  • Brudepar (inklusiv personer som bistår brudeparret i forbindelse med ceremonien)
  • De nærmeste efterladte ved bisættelser og begravelser (inklusiv kistebærere). Undtagelsen gælder ikke nødvendigvis hele begravelsesfølget.