Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Onsdagsholdet

Onsdagsholdet

Efteråret 2019

Onsdag 18. september, kl. 10.00:

Sæsonstart – gudstjeneste i Nørresundby Kirke

Efter gudstjenesten begynder dagens foredrag kl. 11.00.

Ole Christensen:

Fra Brovst til Bruxelles – 30 år i politik

Ole Christensen var socialdemokratisk medlem af Europa Parlamentet fra 2004 til 2019. Før det var han 1989 til 2004  kommunalbestyrelsesmedlem, heraf fire år som borgmester.

 

 

Onsdag 9. oktober, kl. 10.30:

Malene Fenger-Grøndahl:  

Flygtningenes Danmarkshistorie

Malene Fenger-Grøndahl er uddannet journalist og arbejder som freelance journalist og forfatter til både voksen- og børnebøger. I dette foredrag fortælles historien om de mange flygtninge, der er kommet til Danmark siden 1956 - ungarere, polske jøder, chilenere, vietnamesere, iranere og mange andre. Gennem personlige historier gives et indtryk af de forskellige flygtningegrupper og deres integration i det danske. 

 

 

Onsdag 23. oktober, kl. 10.30:                  

Jesper Grønkjær:

Smilets Ambassadør?

Jesper Grønkjær er eventyrer, forfatter, tryllekunstner og samfundsdebattør. Han har gjort det til sin mission at drage ud til klodens fjerneste afkroge, for at vise at smilet er det sprog vi alle taler. 

Han mødes med narkomaner, præster, politikere, kræftpatienter og mange andre. Jesper balancerer skarpt mellem humor og seriøsitet i sit møde med fremmede mennesker. I 25 år har han rejst verden rundt og samlet personlige beretninger. Han har besøgt indianere, munke, kannibaler, gangstere og beduiner.

 

Onsdag 6. november, kl. 10.30:                   

Jacob Birkler:

Kan man dø for sent?   

Jacob Birkler er filosof med speciale i etik og var formand for Det Etiske Råd (2010-2016). Denne dag vil han fortælle om vores forhold til døden. Når en person dør, lyder det nogen gange: ’Hun døde alt for tidligt’. Men vil det modsatte udtryk også give mening: ’Hun døde alt for sent’? Svaret er ja ifølge Jacob Birkler. Udtrykket giver mening som aldrig før. Vi er gode til at redde livet men dårlige til at redde døden, når den kommer. Det handler om vores forhold til døden og vores kamp for at udskyde det uafvendelige. Men i kampen for at forlænge livet, kan det tabes undervejs. Derfor er det i visse tilfælde ikke livet, vi forlænger, men snarere dødsprocessen. Foredraget fokuserer på den udsigtsløse behandling og hvordan vi skaber et sundhedsvæsen, der ikke kun behandler, men også finder mening i at lade være.

 

 

Onsdag 20. november, kl. 10.30:                            

Ole Sønnichsen:

One Dollar Man – historien om danskeren, der ændrede Anden Verdenskrig.
Den 24. maj 1940 ringede telefonen hos William Knudsen på kontoret hos General Motors i Detroit. I den anden ende var den amerikanske præsident Franklin D. Roosevelt på en linje fra Det Hvide Hus. Han havde brug for en mand, der kunne stille sig i spidsen for den amerikanske produktion af krigsudstyr - også selv om lønnen kun var på symbolske 1 dollars om året. Og præsidenten havde kun én kandidat til jobbet: Danskeren. Og sådan gik det til, at William S. Knudsen blev ”The One Dollar Man” og den højeste dekorerede civile nogensinde i den amerikanske hær. Denne dag fortæller forfatter og journalist Ole Sønnichsen den medrivende historie om den amerikanske drøm i ord og billede.

 

 

Dagsprogram:

10.30 – 11.00              Fællessang fra højskolesangbogen

11.00 – 12.00              Foredrag

12.00 – 12.30              Frokost (der kan købes kaffe /the til medbragt mad – eller der kan købes smørrebrød)

12.30 – 13.30              Foredraget fortsat eller samtale derom

 

 

Mødested:     

Kirkecenteret, Kapelvej 2

 

Pris:

Kr. 200,- for alle foredrag

Der er i prisen taget højde for kommunens pensionisttilskud.

Hvis der er plads, er det muligt at deltage i enkeltarrangementer for kr. 60,-

 

 

Tilmelding:

Tilmelding og betaling sker i Vestergade 18

Tirsdag 27. august, kl. 10.30 – 12.00 samt

Onsdag 4. september, kl. 10.30 – 12.00

Derefter er det muligt at tilmelde sig på kordegnekontoret.

 

Hvem står bag:

”Højskoledagene i Nørresundby” er en selvstændig forening, der holder til ved Nørresundby Kirke. Her mødes mennesker om interessante, oplysende emner, og ofte sættes en debat i gang.

En højskoledag består af en god blanding af foredrag, sang, spisning og ikke mindst snak – alt i alt en god atmosfære at mødes i.

Der kræves ingen forudsætninger for at deltage ud over lysten til at være med.