Sogneaftner

Årets tema er Modstandskraft!

Tiden fordrer meget af os, og modstandskrafter blevet et ofte anvendt ord. Kan modstandskraft opbygges? Er det arveligt eller kommer det fra, hvad vi oplever? Og er det udelukkende positivt at have en stor modstandskraft?

NB: Programændring: Jan Grarup har meldt afbud, men Klaus Bundgaard Povlsen har meld sin ankomst

Tirsdag 14. januar, kl. 19.30

Klaus Bundgaard Povlsen: Modstandskraft og politik - Dig og mig og magthaverne

TV Avisens Klaus Bundgård Povlsen serverer eftertanke og gode grin med en rask tur gennem det politiske TV-landskab. Et landskab, hvor vi næsten alle sammen stemmer på valgdagen. Men ikke stoler på politikerne resten af året! Kan vi få en dansk Trump? Har vi – som man hævder – de politikere, vi fortjener? Og bliver politikerne behandlet efter fortjeneste? Skal der en særlig modstandskraft til at være politiker? Og udvikler vi modstandskraft  over for politikernes retorik? Efter foredraget inviterer Klaus Bundgård dig til en samtale om vejen frem: Hvordan kan vi hver især få mere ud af politikerne, pressen og hinanden? Et foredrag der underholder og gør klog.

Tirsdag 28. januar, kl. 19.30

Anja Dalgaard-Nielsen: Tryg i en terrortid

Hver femte dansker frygter, ifølge TrygFondens seneste måling, personligt at blive offer for et terrorangreb. Terrorisme er designet til at ramme os på følelserne. Angreb som dem vi har set i de seneste år gør os vrede og skræmmer os. De sætter den gensidige tillid og sammenhængskraften i vores samfund under pres. Men sådan behøver det ikke at være. Få sat truslen i perspektiv, bliv klogere på hvad der driver terrorister og hør om, hvem der gør hvad for at holde Danmark sikkert. Anja Dalgaard-Nielsen er chef for Institut for Strategi ved Forsvarsakademiet og professor ved Universitetet i Stavanger. Hun kommer oprindeligt fra Nordjylland og har gået i gymnasiet i Hjørring.

Tirsdag 11. februar, kl. 19.30

Bjørn Rabjerg: Modstandskraft i filosofisk og teologisk belysning

Modstandskraft er et tvetydigt begreb. På den ene side er det vigtigt at have kraften til at være modstandsdygtig, så man ikke lader sig slå ud eller slå ud af kurs, når det ene eller det andet kommer i ens vej; og på den anden side er modstandskraften jo noget, vi mobiliserer for at holde på vores eget, hvilket betyder, at modstandskraft også indebærer en uimodtagelighed over for andre mennesker. Med baggrund i teologisk og filosofisk eksistenstænkning vil vi i foredraget se på modstandskraft fra forskellige vinkler. Bjørn Rabjerg er cand.mag. i filosofi og dansk med ph.d. i systematisk teologi. Han er ansat som adjunkt ved Aarhus Universitet.

Tirsdag 25. februar 2020, kl. 19.30

Sara Omar: Mit forfatterskab

Sara Omar er en prisvindende dansk-kurdisk romanforfatter, som har boet i Danmark siden 2001. Hendes anmelderroste, debutroman, Dødevaskeren (2017) er en voldsom bog om undertrykkelse, vold, krænkelser og drab, som bl.a. foregår i fattige og krigsramte områder i Mellemøsten. I november 2019 udkom Skyggedanseren, der fortæller om pigen Frmesk, der også er hovedpersonen i Dødevaskeren. Nu er Frmesk blevet en ung kvinde, der kæmper for sine rettigheder som kvinde og som menneske. Hun trodser sin fars forventninger til en muslimsk kvinde, og ender med at må flygte for sit eget liv. Sara Omar fortæller om inspirationen til bøgerne og hvilke bevæggrunde, der ligger til grund for plottet. Hun interviewes af journalist Ove Nørhave.

Sted: Kirkens Hus, Kapelvej 2, 9400 Nørresundby

Pris: Billet á 250 kr, der giver adgang til alle fire foredrag.

Billetter kan købes gennem billetto, billetto.dk/e/sogneaftner-i-norresundby-kirke-billetter-403211, eller kordegnekontoret Kapelvej 2, 9400 Nørresundby, Tlf. 98 17 29 45 eller noerresundby.sogn@km.dk

Det er efter først til mølle princippet.

På selve dagen kan der købes billetter til enkelforedrag, hvis der er plads for 100 kr.