Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Sogneaftner

 

 

Årets tema er Modstandskraft!

Tiden fordrer meget af os, og modstandskrafter blevet et ofte anvendt ord. Kan modstandskraft opbygges? Er det arveligt eller kommer det fra, hvad vi oplever? Og er det udelukkende positivt at have en stormodstandskraft?


Tirsdag 14. januar, kl. 19.30

Jan Grarup: Hvor jernkorsene gror

Mød den prisbelønnede krigsfotograf, Jan Grarup, der igennem de sidste årtier har dokumenteret fra verdens brændpunkter. I dette foredrag tager han os med helt ind bag facaden. Fra han som ung fotograf dækker sin første konflikt, over sit misbrug af alkohol og stoffer, diagnosticeringen med PTSD og livet som ene forældre for tre børn efter ekskones død til en verden som prisvindende international krigsfotograf. Foredraget er en tour de force, med dybt personlige historier og private billeder, der aldrig tidligere er blevet vist, af en af verdens bedste krigsfotografer.


Tirsdag 28. januar, kl. 19.30

Anja Dalgaard-Nielsen: Tryg i en terrortid

Hver femte dansker frygter, ifølge TrygFondens seneste måling, personligt at blive offer for et terrorangreb. Terrorisme er designet til at ramme os på følelserne. Angreb som dem vi har set i de seneste år gør os vrede og skræmmer os. De sætter den gensidige tillid og sammenhængskraften i vores samfund under pres. Men sådan behøver det ikke at være. Få sat truslen i perspektiv, bliv klogere på hvad der driver terrorister og hør om, hvem der gør hvad for at holde Danmark sikkert. Anja Dalgaard-Nielsen er chef for Institut for Strategi ved Forsvarsakademiet og professor ved Universitetet i Stavanger. Hun kommer oprindeligt fra Nordjylland og har gået i gymnasiet i Hjørring.


Tirsdag 11. februar, kl. 19.30

Bjørn Rabjerg: Modstandskraft i filosofisk og teologisk belysning

Modstandskraft er et tvetydigt begreb. På den ene side er det vigtigt at have kraften til at være modstandsdygtig, så man ikke lader sig slå ud eller slå ud af kurs, når det ene eller det andet kommer i ens vej; og på den anden side er modstandskraften jo noget, vi mobiliserer for at holde på vores eget, hvilket betyder, at modstandskraft også indebærer en uimodtagelighed over for andre mennesker. Med baggrund i teologisk og filosofisk eksistenstænkning vil vi i foredraget se på modstandskraft fra forskellige vinkler. Bjørn Rabjerg er cand.mag. i filosofi og dansk med ph.d. i systematisk teologi. Han er ansat som adjunkt ved Aarhus Universitet.


Tirsdag 25. februar 2020, kl. 19.30

Sara Omar: Mit forfatterskab

Sara Omar er en prisvindende dansk-kurdisk romanforfatter, som har boet i Danmark siden 2001. Hendes anmelderroste, debutroman, Dødevaskeren (2017) er en voldsom bog om undertrykkelse, vold, krænkelser og drab, som bl.a. foregår i fattige og krigsramte områder i Mellemøsten. I november 2019 udkom Skyggedanseren, der fortæller om pigen Frmesk, der også er hovedpersonen i Dødevaskeren. Nu er Frmesk blevet en ung kvinde, der kæmper for sine rettigheder som kvinde og som menneske. Hun trodser sin fars forventninger til en muslimsk kvinde, og ender med at må flygte for sit eget liv. Sara Omar fortæller om inspirationen til bøgerne og hvilke bevæggrunde, der ligger til grund for plottet. Hun interviewes af journalist Ove Nørhave.

Sted: Kirkens Hus, Kapelvej 2, 9400 Nørresundby

Pris: Billet á 250 kr, der giver adgang til alle fire foredrag

Kan købes på: Kordegnekontoret Kapelvej 2, 9400 Nørresundby,

Tlf. 98 17 29 45 eller noerresundby.sogn@km.dk

 

Hvis der er plads, er det muligt at deltage i enkeltforedrag for 100 kr.